Kraljičino priznanje za rad fondacije "Remembering Srebrenica"

Vijesti 03. jun 201909:58 > 10:10
N1

North West odbor koji djeluje u okviru britanske fondacije "Remembering Srebrenica" je dobitnik posebnog Kraljičinog priznanja za svoj rad, saopćeno je sinoć.

Veoma smo ponosni na naš North West odbor koji je primio Kraljičino priznanje za volontersku službu za svoj rad u borbi protiv mržnje i netolerancije kroz predavanja o Srebreničkom genocidu. Čestitamo!“, navedeno je iz fondacije.

Inače Waqar Azmi, predsjedavajući organizacije “Remembering Srebrenica” je ranije kazao da je ponosan na činjenicu da radi s ljudima širom Velike Britanije, kako bi odali počast žrtvama genocida:

“Važno je da svake godine 11. jula odamo počast tim izgubljenim životima, a naši članovi društva rade nevjerovatne stvari širom zemlje, kako bi povezali različite kulture i izvukli pouke. Kao što odajemo počast muškarcima koji su izgubili živote, moramo odati počast i hrabrim ženama koje su preživjele genocidna silovanja, tako što ćemo se suprotstaviti rasizmu i svim formama mržnje“.

Fondacija Remembering Srebrenica aktivno radi na očuvanju odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici kroz projekte, radionice i predavanja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad