Kaplan za N1: Previše čak i za naše standarde, kontradiktornosti su nevjerovatne

Vijesti 10. jan 202016:09 > 16:11
N1

Salmir Kaplan komentarisao je za N1 prvostepenu presudu kojom je osuđen na dvije godine zatvora zbog prekidanja izbornog procesa u Stocu 2016. godine.

“Ovo je poltička optužnica, politička presuda. Ovo sve vodi HDZ. Žele da se osiguraju za naredne izbore jer znaju da njihova vlast zavisi od izborne krađe, izborne prevare”, rekao je Kaplan te dodao:

“Nekome ko predvodi tu borbu sad treba srezati krila i onesposobit za dalju borbu, ali ne znaju na ovaj način da ćemo se samo još više boriti i još više biti ustrajni u tome da stanemo tim pojavama i stvarima u kraj.” 

VEZANE VIJESTI

Na ovakvu presudu, uložio je žalbu:

“Drugostepenom ovo teško može ostati. Čak i za naše standarde ovo je previše, previsoka kazna. Mislim da ne postoji nigdje na svijetu sud koji može potvrditi ovakvu presudu.”

Govoreći o suđenju i pravičnosti presude kazao je:

“Jedna je stvar što oni ne vjeuju meni, vjeruju nekom svjedoku, ali sad – čovjek oštećeni dođe i kaže kako je nešto nastalo, a oni u ovoj presudi kažu sve kontra od onoga što je on ispričao. To su kontradiktornosti nevjerovatne.”

Osim njega, nepravomoćno osuđeni su i Demir Mahmutčehajić i Ahmet Ljubović na godinu i četiri mjeseca, odnosno Ljubović na deset mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad