Domovi zdravlja KS imaju količine briseva dovoljne za pet, šest dana

Vijesti 21. jul 202008:35 > 08:41
N1

Domovi zdravlja Kantona Sarajevo imaju količine briseva dovoljne za narednih pet, šest dana, javio je reporter N1 Rasim Pavica.

Istovremeno, iz Federalnog ministarstva zdravstva najavljuju dolazak 11 tona medicinske opreme obezbijeđene u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, jučer su potvrđena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Ovo su rezultati analize uzoraka prikupljenim u periodu od 16. do 19. jula ove godine. Radi se o rezultati za 292 testirane osobe, među kojima je pomenutih 63 bilo pozitivno na ovaj virus.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 62 osobe, većina ih je vitalno stabilna, dok je jedna na respiratoru.

Prema jučerašnjim podacima, u Kantonu Sarajevo aktivno 1.087 slučajeva, od čega je 385 izliječenih, dok ih je 19 nažalost preminulo od ove bolesti. Četiri su izmještena iz BiH.

U periodu od 06. do 20. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiloga, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.367 samoizolacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad