Bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske: Dodik je dobio jasnu poruku. Ako krene odcjepljenje, intervenirat će svijet

Vijesti 09. jan 202411:07 4 komentara
N1

Bivši veleposlanik u Njemačkoj i bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač bio je gost u Novom danu u kojem je komentirao političke aktualnosti u svijetu i regiji.

Dotakao se i preleta  američkih F-16 iznad Republike Srpske kao i poteza Milorada Dodika

Milorad Dodik je dobio jasnu poruku. Amerikanci neće ići rušiti Republiku Srpsku jer je to Dayton, no sve što bi dovelo u pitanje ustroj i odvajanje ne dolazi u obzir. Ima ljudi koji kažu da je Dodik sve pripremio za odcjepljenje, ja prihvaćam tu mogućnost. Ako bi se to dogodilo, onda će intervenirati svijet i to se neće dopustiti. Aktivirat će se Amerikanci i međunarodne snage. To će se silom zaustaviti. Vladimir Putin i Rusija tad ne bi učinili ništa jer nemaju za to kapaciteta. To im je predaleko i imaju neke svoje brige. Prioritet su im Arktik i fosilna goriva na Arktiku. U slučaju separacije međunarodna zajednica bi reagirala vrlo oštro, a to je i u interesu Hrvatske. Hrvatska bi trebala biti najveći zagovaratelj oštrog djelovanja jer bi bio ugrožen vitalni nacionalni interes. Imamo obvezu štititi neovisnost BiH”, rekao je Kovač.

Podsjetimo, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske u svojim je posljednjim istupima naglašavao da će RS proglasiti nezavisnost ukoliko visoki predstavnim nametne zakone o imovini.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare