Tužilaštvo BiH: Postoji predmet kojim su obuhvaćene sve osobe sa crne lista

Vijesti 16. mar 202312:38 4 komentara
F.Z./N1

"U Tužiteljstvu BiH postoji u radu predmet kojim su obuhvaćene sve pravne i fizičke osobe koje dospiju na crnu listu, te se provjeravaju dostupni navodi o nezakonitim aktivnostima ovih osoba, koje bi mogle biti predmet istrage iz nadležnosti Tužiteljstva BiH", rečeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

U odnosu na bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića, dodaju iz Tužilaštva, postoji i predmet koji je od ranije u radu, a kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana.

Podsjetimo, Mehmedagić je jučer stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država. Osim Mehmedagića poznatijeg kao Osmica, na ovoj listi našli su se i Edin Gačanin, vođa superkartela i Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Između ostalog, navedeno je da je u svom službenom svojstvu generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Mehmedagić zloupotrijebio državnu telekomunikacionu kompaniju u korist Stranke demokratske akcije (SDA), jedne od najvećih političkih stranaka u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare