U septembru presuda za smrt žene koju su otpustili iz UKC Tuzla i koja je sat kasnije preminula: Porodica najavljuje nove krivične prijave

Vijesti 19. jul 202416:35 0 komentara
UKC Tuzla

Pravosudna bitka koju porodica Selimović u parničnom postupku vodi protiv UKC Tuzla i ljekara Alme Halilbašić i Midhada Hajdera, koje terete da su odgovorni za smrt njihove supruge i majke Amire Selimović, došla je do kraja. Pravni zastupnik porodice Selimović predstavio je završnu riječ, a svjedočila je i medicinska sestra Adna Hodžić.

Kako je za N1 ispričao Senad Selimović, suprug preminule Amire Selimović,  sestra Hodžić je tokom svjedočenja imala amneziju. Upravo je sestra Hodžić, kaže Selimović, bila prisutna kada je vršena opservacija preminule Amire Selimović.

“Na brojna pitanja ista je odgovorila na par pitanja a na ostala pitanja nije se mogla sjetiti. Istakla je kako je imala samo mjesec rada u struci nije mogla bilo sta da pita doktora Midhada Hajdera i rečeno joj je da za sve pita doktoricu Almu Halilbašić. Kazala je da koliko se sjeća doktor Hajder Midhat nije bio prisutan prilikom pregleda i opservacije rahmetli Amire Selimović”, rekao je Selimović.

Selimovićev pravni zastupak je u završnoj riječi kazao da ni u jednom momentu tuženi nisu dokazali da nisu krivi za smrt Amire Selimović.

“Tuženi se branio činjenicom da nije urađena obdukcija, iako su tuženi bili na vrijeme informisani o smrti rahmetli Amire Selimović a koji su bili dužni provesti obdukciju jer je smrt nastupila jedan sat nakon otpusta iz bolnice”, rekao je Selimović za N1.

Također, Selimović očekuje da će u septembru biti donesena presuda u ovoj slučaju te najavljuje i krivične prijave protiv glavne medicinske sestre na prijemu Interne Klinike za, kako navodi, lažno svjedočenje kao i protiv Hajder Midhata, kako ističe, za davanje lažnih iskaza na sudu u odnosu na predhodno date iskaze.

Elda i Amira Selimović/Facebook

N1 nikada nije dobio odgovore iz UKC Tuzla o ovom slučaju, dok iz Tužilaštva TK su ponovili ranije navode.

“Sve istražne radnje i vještačenje u ovom predmetu nisu okončani i nije donesena tužilačka odluka”, rečeno je iz Tužilaštva TK za N1.

Podsjećamo, Senad Selimović je ranije N1 ispričao da je njegova supruga Amira tada doživjela infarkt te su joj, nakon što je hitna pomoć transportovala u UKC, tamošnji doktori dali injekciju za stomačne tegobe i infuziju nakon čega su je, kazuje Senad, poslali Amiru kući da ode u toalet i naspava se. Nažalost, Senad i njegov sin Eldar su Amiru dovezli kući, prisjeća se Senad, a dva sata nakon toga Amira je tu i preminula.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!