Počinje 7. Tuzla Film Festival, otvara ga film "Južni vetar"

Kultura 12. okt 201807:23 > 07:26
Anadolija

Večeras, 12. oktobra, U Tuzli se otvara sedmi po redu Tuzla Film Festival, a tokom osam dana filmovi će se prikazivati u okviru pet kategorija.

TFF otvara film “Južni vetar”, Miloša Avramovića.

Više od 800 filmova konkurisalo je za prikazivanje u kategorijama dugometražni, kratkometražni, dokumentarni, kratki igrani i future generation short films, a tokom trajanja bit će prikazano njih 120.

Film ‘Južni vetar’ Miloša Avramovića bit će prikazan večeras na svečanoj ceremoniji u Bosanskom kulturnom centru u 19.30 sati. Dodjela ‘Vile’ i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg festivala bit će upriličena 19. oktobra, projekcijom serije ‘Novine’ Dalibora Matanića. Osim projekcija filmova, u okviru festivala i ove godine se organizuje kafa sa poznatima, te radionice na UNTZ na Filozofskom fakultetu.

Karte za projekcije filmova mogu se nabaviti u Narodnom pozorištu Tuzla (biletarnica), od 10 do 15 sati. Karte za otvaranje Festivala i projekciju filma ‘Južni vetar’ koštaju 10 KM, a cijena za ostale dugometražne filmove, kao i za zatvaranje Festivala je 5 KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.