Silovite eksplozije na Krimu, novi udar na sjedište ruske flote?

Svijet 23. sep 202311:19 0 komentara
Foto: Twitter/OSINT

Dan nakon uspješnog ukrajinskog napada na sjedište ruske crnomorske flote, ponovno su odjeknule eksplozije na Krimskom poluotoku, koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine. "Prema prvim informacijama, protuzračna obrana radila je u Sevastopolju", napisao je ruski načelnik okupiranog teritorija Mihail Razvošejev jutros na Telegramu.

Krhotine projektila pale su u četvrti sjeverno od grada, gdje je glavna baza crnomorske flote, dodao je. To se nije moglo neovisno potvrditi. Na društvenim mrežama kruže fotografije oblaka dima u zraku, što sugerira da se u pogođenom području nalazi rusko skladište streljiva.

Slično jučerašnjem napadu

To je slično napadu u petak kada je ruska strana isprva govorila samo o padu krhotina projektila, ali se na kraju ukrajinski napad pokazao mnogo uspješnijim: ukrajinski projektili teško su oštetili važnu i simboličnu zgradu ruske mornarice.

Zasad se ne zna koliko je vojnog osoblja poginulo ili ranjeno u napadu u petak. Ruski dužnosnici potvrdili su da je jedna osoba poginula, ali su kasnije ispravili tu informaciju govorivši samo o jednoj nestaloj osobi.

Budanov: Ubili smo najmanje devet Rusa, ranjeni i genrali

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov kasnije je u intervjuu rekao da je najmanje devet Rusa ubijeno, a 16 ranjeno, uključujući generale.

Ruski rat protiv susjedne Ukrajine u petak je ušao u 20. mjesec. Brodovi ruske crnomorske flote redovito raketiraju ukrajinske gradove. Ukrajinska vojska zadnjih je tjedana u više navrata oštetila ruske vojne objekte – među ostalima i na Krimu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više