Raspisan konkurs za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić"

Vijesti 13. apr 201812:20 > 12:27
Mreža za izgradnju mira

Mreža za izgradnju mira , u okviru projekta PRO-Budućnost, raspisala je konkurs za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić", za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva iz BiH, grupe koje djeluju u okviru projekta PRO-Budućnost, novinari i novinarke.

“Pozivamo organizacije civilnog društva da i ove godine predlože novinare i novinarke, emisije i medije koji profesionalno izvještavaju o marginalizovanim i ranjivim grupama, koriste politički korektnu terminologiju, koji promovišu toleranciju, mir i suživot i time doprinose razvoju društveno odgovornog novinarstva. Takodje, vas pozivamo da promovišete poziv u vašim lokalnim zajednicama, da ga podijelite organizacijama i medijima sa kojima sarađujete”, navodi se u pozivu Mreže za izgradnju mira.

Detalji o prijavi se mogu pogledati na: https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/konkurs-za-novinarsku-nagradu-srdjan-aleksic/ Rok za prijavu je 31. juli.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” se već petu godinu dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS), sa partnerima.

Ove godine nagrada će se dodijeliti 21. septembra na Međunarodni dan mira.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.