Čavara o crnoj listi SAD s ponosom pita: Zašto bih se stidio?

Vijesti 19. okt 202213:26 9 komentara
Marinko Čavara
Marinko Čavara (N1)

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na čijem je predloženom dnevnom redu izbor sudija Ustavnog suda FBiH, održava se danas u Sarajevu. Uoči glasanja, došlo je do rasprave predsjednika FBiH Marinka Čavare i delegata Anera Žuljevića.

Delegat SDP-a u Doma naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević kazao je kako nije uredu da se samo potvrdi prijedlog predsjednika FBiH, a da se javnosti ne objasni zbog čega je obesmišljen rad ove institucije. Rekao je da je jako važno reći da se delegatima obratio čovjek za čiji prijedlog trebaju glasati, a on je na američkoj crnoj listi.

“Zašto bih se stidio bilo čega. Nije imenovana Vlada FBiH jer nije bilo političkog dogovora”, kazao je Čavara u replici i rekao da nije on taj koji je onemogućavao rad izvršne vlasti u FBiH i da je to politički proces i dogovor svih strana.

“Da sam se ja ukazao na današnjoj sjednici je nekorektno. Uvijek sam, osim uz koronu, bio redovitio na sjednicama. Ono što je jako važno je to da se slažete sa mnom i da ne treba voditi dikusije i da treba potvrditi odluku. Vi ste to pokazli i govorili kako ko radi i zašto nema izvšne vlasti u FBiH. Svi imamo udjela u ovom procesu. Nije korektno govoriti da sam ja nešto blokirao kada je to stvar političkog dogovora svih uključenih strana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare