Komisija donijela pismeni zaključak o diplomi Sebije Izetbegović

Vijesti 23. feb 202314:48 7 komentara
N1

Komisija Senata Univerziteta u Sararajevu na današnjoj sjednici u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu završila je posao u vezi sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa validnošću diplome postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, a o detaljima će, poručuju javnost pisanim putem izvjestiti.

“Komisija je danas završila svoj rad, donijela je pismeni zaključak o čemu ćete biti informisani, a svi materijali će biti dostavljeni rektoru na dalje postupanje”, rekao je za N1 predsjednik komisije, dekan stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović.

Na komisiji su dvije mogućnosti, da otkloni sumnju u diplomu postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, ili da Senatu UNSA predloži poništavanje, ukoliko utvrdi da postoje neregularnosti.

N1

Na pitanje da li će biti zakazana sjednica Senata, Ajanović kratko odgovara: “Ja ne znam kako i šta će rektor odlučiti, što se tiče komisije mi smo završili”.

Juče se pojavila informacija da je Tužilaštvo KS zatražilo da Sebija Izetbegović preda index sa Sveučilišta u Zagrebu.

“Oni su tražili od nje index, nije dužna da ga posjeduje, ona ima index i predočiće ga i u tom indeksu potpisi profesora sa hrvatskog fakulteta, njih desetak, koji sada tvrde da nema dokumentacije, a potpisali se u indeks”, rekao je Bakir Izetbegović, suprug Sebije Izetbegović i predsjednik SDA.

Iz Tužilaštva KS ne žele davati informacije o postupanju u ovom predmetu, a sama Sebija Izetbegović ne odgovara na pozive.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare