Mnogi zbog cijena odmaraju baš na ovoj bh. planini: Provjerili smo ponudu, donosimo detalje (VIDEO)

Vijesti 14. jan 202421:33 0 komentara
N1

Sa malim zakašnjenjem u odnosu na prethodnu godinu, počela je zimska sezona. Skijaši su je spremno dočekali i pohrlili na planine. Mnogi su izabrali Vlašić kao svoju vikend destinaciju, a tamo je bila i naša reporterska ekipa.

Snijeg, ugodna temperatura i vedro nebo, idealni uslovi da skijališta otvore svoja vrata. Skijaši su konačno na svom terenu.

“Dolazimo iz Novog Sada, nismo prvi put na Vlašiću, dolazimo redovno svake godine, inače sam ja iz ovih krajeva iz Travnika i zato dolazimo na Vlašić. Za djecu je to baš pogodna planina, a i što se tiče finansija u odnosu na druge planine je baš pogodnija”, ispričali su nam turisti.

Upravo su niže cijene značajan faktor zbog kog se turisti odluče izabrati ovu planinu. No, koliko će posjetioca biti zavisi od snježnih padavina.

“Što se tiče popunjenosti hotela, tu imamo negdje 80%, čim prvi snijeg padne odmah je bilo 100%. Tako da nam ovdje diriguje snijeg, ako imamo snijeg imamo sezonu. Sa smještajem, sa hranom, sa svim negdje 100 evra, a na ostalim planinama to je 200-250 evra”, rekao nam je hotelijer Dino Korugić.

Pročitajte još:

Pristupačne su i cijene ski karata, koje se formiraju shodno kilometrima uređenih staza.

“Na baby liftu je 20 KM dnevna karta, na velikim ski liftovima je 32 KM. Nismo mijenjali cijene karata u odnosu na prošlu godinu, samo zbog energije 2 KM su se povećale cijene dnevne karte na velikom ski liftu. Imamo dvije Baby staze, ovu i u kompleksu FIS. Imamo 11 kilometara staza i 3 ski lifta dužine preko kilometar i 150 metara, tako da za svaki ukus ima ponešto”, pojasnio nam je direktor kompleksa na Vlašiću, Goran Šarić.

Turistički radnici nadaju se dobroj zimskoj sezoni, iako je ključnih 15 skijaških dana već izgubljeno. No, raduje ih sve veći broj turista iz regije, u prvom redu Hrvatske, Srbije i Slovenije, koji su zainteresovani za raznoliku smještajnu ponudu Vlašića.

“Imamo od hotela sa 5-4-3 zvjezdice, različitih tipova i vrsta smještaja do prelijepih vikend objekata i kuća. Tako da možete zapravo zimovati i po ekskluzivnim cijenama, ali možete naći povoljan smještaj u planinskim kućama. Pa je Vlašić u tom segmentu najkonkurentniji od svih. bh planina”, izjavio je direktor Turističke zajednice SBK, Miroslav Matošević.

Više u priči Dragice Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!