Zoran Kesić Vučiću: Baš me briga da li je slika prava ili lažna, vi ste lažni

Regija 09. jun 202312:52 0 komentara
N1

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdio da je posjetio Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" u kojoj se 3. maja desio masakr u kojem je ubijeno devetoro dece i školski čuvar, a ranjeno još petoro, ali da nije sa sobom vodio kamere, mediji bliski vlasti objavili su fotografiju predsjednika u školi, koje su izazvale lavinu komentara na društvenim mrežama, jer je brojnim građanima djelovala kao fotomontaža.

Jedan od ljudi koji su iznijeli svoj stav je i Zoran Kesić.

„Kad je kuća u plamenu, domaćin prvi stiže da gasi požar, da pomogne, tješi ukućane, da se prosto tu nađe, da plače sa komšijama, da podjeli bol…Svi smo bili tamo tih dana i noći. I nismo vidjeli ni predsjednika, ni premijerku, ni gradonačelnika. Nikog“, napisao je Kesić.

Kako kaže, nisu našli za shodno da donesu cvijet, uplašili su se mogućih političkih implikacija ponekog mrkog pogleda ili zvužduka, možda i osjetili grižu savjesti zbog nečega.

„I zato je apsolutno nebitno da li se predsjednik ušunjao u školu sedam ili 10 dana kasnije da se alibi upiše u knjigu žalosti i da bi ga neko alibi fotografisao, jer to nije alibi. Niste predsjedniče bili tu kad je trebalo. I to najbolje govori o tome kakav ste domaćin. Baš me briga da li je slika prava ili lažna. Vi ste lažni“, rekao je Kesić.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksndar Vučić tvrdio je da je posjetio školu „Vladislav Ribnikar“, ali da nije vodio medije sa sobom, jer, kako kaže, nije želio da vodi kamere sa sobom.

„Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mjesto zločina, užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu da se pravdam nikome ko misli da ima monopol na bol i tugu i da objašnjavam nekome da sam normalan čovjek i da imam troje dece i da sam noćima plakao i borio se kako da donesem mjere i nešto promenim“, izjavio je Vučić.

Pet dokaza da bi Vučićeva fotografija iz Ribnikara mogla biti lažna

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad