Gornja Maoča: Zastavu ISIS-a skinuli, ostali grafiti

Vijesti 05. feb 201512:51 > 12:54
Reuters

Mještani sela Gornja Maoča skinuli su danas zastavu ISIS-a koja je bila na kući u selu. Kazali su za N1 da su sami skinuli zastavu jer privlači negativan publicitet.

Ispred sela u Gornjoj Maoči nalazi se nekoliko polisijskih patrola. Kako javlja reporterka N1, koja je jutros bila u selu, mještani su sami skinuli zastavu i grafit na kući, dok je grafit na ogradi ostao.

“Zastave i grafite su postavili dvojica ljudi koji povremeno borave u selu. Mi smo zastavu skinuli jer privlači negativan publicitet”, kazao je jedan od mještana za N1.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s policijskim službenicima FMUP-a i MUP-a TK, u koordinaciji s Tužilaštvom BiH, izašli su danas na lice mjesta radi utvrđivanja svih potrebnih činjenica na terenu u vezi s informacijom da je u naselju Gornja Maoča istaknuta zastava ISIL-a.

“Tokom preduzetih aktivnosti na licu mjesta nisu zatečene istaknute zastave ISIL-e, a o rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužilaštvo BiH.  
  Državna agencija za istrage i zaštitu u koordinaciji s Tužilaštvom BiH nastavit će dalje aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja”, saopćeno je iz SIPA-e.