Dodik i političari RS bojkotovali himnu BiH, sjedili dok se intonirala

Vijesti 12. maj 202314:28 12 komentara
Printscreen / N1

U Kasarni "Kozara" u Banjaluci danas su položeni vijenci i cvijeće povodom obilježavanja 12. maja - Dana vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

U ime institucija Republike Srpske vijenac je položio predsjednik Srpske Milorad Dodik, u pratnji predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera Srpske Radovana Viškovića i izaslanika srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Međutim, Milorad Dodik, kao i ostali politički vrh u RS su bojkotovali himnu BiH dok se intonirala. S druge strane, dok je pjesma RS Moja Republika krenula zvaničnici su odmah ustali.

Video možete pogledati u prilogu.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da je formiranje VRS bio način odbrane slobode srpskog naroda. Kritikovao je sudove koji su sudili ljudima “koji su časno stali za odbranu svog naroda”.

“Nisam srećan što je došlo do ukidanja VRS i do stvaranja OS BiH, to nije nešto što se htjelo, nego što se moralo. Pripadnici 3. RS puka su za nas uvijek Vojska RS”, rekao je Dodik.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su glumci, muzičari, izvedena je pjesma “Tamo daleko”, te komad “Karađorđeva sablja”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare