Konaković se izvinio zbog nasilničkog ponašanja Bajramovića, najavio sankcije

Vijesti 15. mar 202310:47 2 komentara
F.Z./N1

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković reagovao je na incident u kojem je učestvovao član ove stranke i njihov federalni zastupnik Halil Bajramović.

Bajramović je, naime, jučer tri puta udario Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića. Incident se odvijao u sarajevskom hotelu Holiday Inn, a sve su zabilježile i nadzorne kamere.

Objavljen video: Bajramović u liftu udara Samardžića

Konaković je u reakciji objavljenoj danas na zvaničnom Twitter nalogu osudio napad NiP-ovog zastupnika, te se cjelokupnoj javnosti izvinio u ime rukovodstva i članova stranke.

“Nasilje nema opravdanje. Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje”, obećao je Konaković.

Još jedan od visokorangiranih članova stranke, Aljoša Čampara, nešto ranije je naglasio kako je zgrožen snimkom incidenta koja je osvanula u medijima. I on je, između ostalog, izrazio svoje uvjerenje kako će stranački organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Čampara o stranačkom kolegi: Zgrožen sam

Podsjetimo, Mustafa Ružnić je u razgovoru za N1 jučer naglasio da njegov savjetnik Samardžić i od ranije trpi prijetnje koje dolaze od Bajramovića, dok je Bajramović, gostujući u emisiji Newsnight, a nešto prije nego će snimak biti objavljen – tvrdio kako nije napao kolegu iz USK.

Bajramović o incidentu: Nisam napao Samardžića, oni su meni prepriječili put

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare