Parlament na otvorenom u Banjaluci: “Ovaj put ne može, dosta je više”

Vijesti 07. sep 202319:22 0 komentara
N1

Na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske okupili su se građani i narodni poslanici i drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Kako javlja reporterka N1 Snežana Mitrović, oko 200 građana se trenutno nalazi ispred NSRS.

Nije bilo organizovanog prevoza građana,  a oni koji su došli kažu da su došli da podrže opozicione poslanike.

N1
N1
N1
N1
N1

Nebojša Vukanović, narodni poslanik je rekao da zgrada NSRS je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu raditi šta hoće.

“Usvojili smo odluku da se neće na nivou BiH usvajati nikakvi zakoni, i to je pogaženo. Sve je predmet trgovine i krajnje je vrijeme da dignemo svoj glas. Gledat ćemo da u narednom periodu obiđemo sva mjesta u RS, kako bi građanima pojasnili šta se događa iza kulisa, a događaju se nova poniženja”, istaknuo je Vukanović.

Opoziciji RS odobrena Skupština na otvorenom?

Igor Crnadak, predsjdnik PDP-a, rekao je da vladajući režim ne želi da oni obavljaju posao u NSRS.

“SNSD vec 10 godina trguje sa njenim zaključcima. Rekli smo ovaj put dosta, ne može više“, naveo je, i  poslao je,  kako kaže, posljednji poziv da se održi sjednica NSRS o kršenju zaključaka.

N1

Obratio se i Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a, rekavši:

“Ako Dodik kaže da su opozicionari djelimično u pravu, a on onakav bahat toliko na vlasti, ne da smo upravu, nego smo 113 posto upravu po Željki Cvijanović”.

Podsjetimo, Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja poslanika Narodne skupštine Republike Srpske i opozicionih lidera Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS-a. Oni su najavili da će i pored zabrane doći ispred zgrade NSRS-a da iskažu nezadovoljstvo zbog kršenja odluka Narodne skupštine RS-a za koje optužuju vlast u ovom bh. entitetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!