Poruka Nebojše Vukanovića za Christiana Schmidta

Vijesti 05. okt 202220:51 4 komentara
N1

Gostujući u večerašnjem Pressingu na N1, čelnik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović imao je poruku za Visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta.

“Mi živimo u totalitarnom društvu u kojem Visoki predstavnik i međunarodna zajednica žele da daju privid legitimiteta. Sve je naopako”, kazao je Vukanović.

Potom je uputio poruku Christianu Schmidtu.

Želim reći Schmidtu, sram te bilo. Danas je kazao da je bilo manjih nepravilnosti. Zamislite da sutra on izađe bez obezbjeđenja, ja mu priđem, opalim par šamara, izvrijeđam ga i skinem kaput i kažem da je manji prekršaj. Ako bi se ovakvim tempom brojalo u Njemačkoj, za rezultat bi se znalo za godinu dana. I on kaže da su to manje nepravilnosti. Otiđi u Njemačkoj pa to pričaj. Nismo mi crnci u Africi. Dosta vas je čovječe. Ti si kriv za sve ovo. Što nisi uveo skenere? Što nisu donirali skenere i kamere. Da vidimo šta se dešava na izbornim mjestima, a ne da u Doboju ulaze batinaši“.

Vukanović: Nećemo sa SDA i SNSD, drago mi je da je pobijedio Bećirović

Šta se desilo te noći konkretno?

“U Hrvatskoj kad se glasa vi na osnovu izborne ankete znate kako se glasalo i ko je pobjednik, kod nas se ne zna tri dana nakon. Ja sam podržavao opoziciju maksimalno, ali što se tiče taktike i nastupa mene niko nije konsultovao”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad