Vučić pozvao Grčku da bude uzdržana tokom glasanja o rezoluciji o Srebrenici: Čuo sam da će glasati ZA

Vijesti 21. maj 202422:34 0 komentara
Aleksandar Vučić (N1)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Grčku da bude uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Pojavila se vijest kao da je sigurno da će Grčka glasati za rezoluciju, ja ne vjerujem u to, ja vjerujem u naše grčke prijatelje i u našu grčku braću i u mnoge druge, da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, jer znam da ne mogu da budu protiv”, naveo je Vučić u video snimku objavljenom na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Istakao je da je srpska strana radila mnogo i naporno, i da ima mnogo prijatelja, ali da je mnogima od tih prijatelja teško i da su pod velikim pritiskom.

“Pozivam sve naše prijatelje širom svijeta da još jednom podignu glas u zaštitu slobodarskih malih naroda koji nemaju veću zaštitu od GS UN”, poručio je Vučić.

On je zahvalio svim građanima Srbije na ogromnoj podršci.

“Nema nazad, iza nas je samo Srbija, tako da pobediće Srbija”, naglasio je Vučić.

Generalna skupština UN u četvrtak treba da glasa o prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici. Rezolucija će prema svim predviđanjima biti usvojena.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!