Radionica o sigurnosti djece na internetu za djecu bez roditeljskog staranja

Promo 10. maj 202213:57
N1

Predstavnici Telemach fondacije i Centra za sigurni internet/MFS-EMMAUS, u saradnji sa inspektorima federalnog MUP-a održali su radionicu na temu sigurnosti na internetu i izazovima koji korištenje interneta donosi. Radionica je održana u JU " Dom - porodica", za njihove štićenike, a u okviru saradnje koju Telemach BH ima sa ovim institucijama.

“Edukacija u širem smislu je jedan od stubova naše strategije odgovornog djelovanja prema zajednici. Poseban akcenat stavljamo na sigurno korištenje interneta za maloljetne osobe i prevenciju bilo kakve zloupotrebe, štiteći na taj način naše najmlađe korisnike”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije uz zahvalnost Centru za sigurni internet/MFS-EMMAUS, JU “Dom – porodica” Zenica, ali i MUP FBiH na podršci u organizaciji ovog skupa.

N1

“Centar za sigurni internet/MFS-EMMAUS posebno je posvećen temama jačanja sigurnosti najmlađih na internetu. Ova radionica, ali i neke buduće koje planiramo organizovati sa istim ciljem, rezultat su naše saradnje koju sa odgovornim kompanijama, ali i institucijama i organizacijama sa kojima sarađujemo”, istakla je Amela Efendić, šef ureda/SIC i EURC Menadžer Centra za sigurni internet/MFS-EMMAUS.

Radionica održana u JU “Dom – porodica” Zenica bila je i povod za unapređenje saradnje koju ova institucija ima sa Telemach BH. Ova ustanova je već dvije godine korisnik usluge najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini, kojeg je Telemach BH donirao u okviru projekta obilježavanja 10 godina postojanja u Bosni i Hercegovini.

“Telemach BH je u više navrata podržavao naš rad, te mi je posebno zadovoljstvo što smo unaprijedili saradnju, kako kroz donaciju interneta, tako i kroz ovu radionicu koja će zasigurno biti od koristi djeci koja borave u našoj ustanovi”,  kazala je Amela Harmandić, psihologinja JU “Dom – porodica” iz Zenice i dodala da besplatan internet koji koriste djeci olakšava nastavne, ali i sve druge obaveze.

Donacija internet paketa najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini dio je šireg projekta koji ova kompanija provodi već nekoliko godina, a u okviru kojeg više od 400 Institucija i organizacija ima dugoročno besplatan pristup internetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad