Maslo: Nisam kriv za ubistvo pješakinje

Vijesti 02. feb 201511:41 > 11:57
N1

Nermin Maslo (1987.) izjasnio se u ponedjeljak u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) da nije kriv po optužnici kojom se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, potvrđeno je u Sudu.

Optužnica ga tereti da je kao sudionik u saobraćaju, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost život ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt jedne osobe, dok je druga  teško  ozlijeđena.

Kako se u optužnici navodi, Maslo je 31. oktobra 2014. godine oko 19.55 sati, upravljajući BMW-om (E93-J-380), krećući se sarajevskom ulicom Zmaja od Bosne od Pofalića prema Dolac- Malti nedozvoljenom brzinom od oko 93 km/h (dozvoljena brzina je 60 km/h) udario pješakinje – Josipu Knežević (57) koja je usljed zadobijenih povreda preminula, te maloljetnu E.H. (15), koja je zadobila teške povrede. 

Prema službenoj evidenciji, Maslo je ranije zbog prekršaja u saobraćaju više puta prekršajno kažnjavan, usljed čega su mu izricane i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Budući da je optuženi pred sudijom za prethodni postupak negirao krivnju, suđenje u ovom predmetu bit će zakazano u zakonskom roku (60 dana).