Direktor tuzlanskog aerodroma demantira Zamaaero: Karte se prodaju, građani oduševljeni

Vijesti 02. dec 202313:15 5 komentara
n1

Građani bh. imaju najviše problema sa avio-linijama u regionu. Iz naše zemlje obavlja se izuzetno mali broj letova, a povlačenje kompanije WizzAir iz Sarajeva i Tuzle za mnoge Bosance i Hercegovce koji žive i rade u Evropi značilo je duga putovanja automobilom ili kupovanje preskupih avionskih karata za preostale linije.

Najava dolaska Ryanaira u Sarajevo razveselila je građane, a gotovo isti dan dobre vijesti stigle su i iz Tuzle.  Sa tuzlanskog aerodroma već za dvije sedmice letiće avioni kompanije iz Grčke Lumiwings. Destinacije su za bh. dijasporu izuzetno privlačne naročito za one koji će letjeti u Skandinaviju.

Objavljena je i informacija da se karte već mogu kupovati po promotivnim cijenama.

Nedugo nakon te objave, najveći portal u regionu specijaliziran za avio-saobraćaj Zamaaero objavio je analizu u kojoj autor Alen Šćuric navodi da je tuzlanski projekat osuđen na propast i da se karte za letove ne mogu kupiti.

Na oficijelnoj stranici kompanije Lumiwings Tuzla je već istaknuta kao nova destinacija. Karte se mogu kupiti bez problema i po prilično povoljnim cijenama.

Lw

Direktor tuzlanskog aerodroma za N1 je potvrdio da se pordaja karata odvija nesmetano te da je odziv građana odličan.

Već smo prodali 600 karata, građani su oduševljeni jer ne moraju da voze 30 i više sati. Ne znam zašto se neko odlučio napisati da se karte ne prodaju. Naš projekat sa Lumiwingsom je tek počeo i po svemu sudeći biće jako uspješan.” kazao nam je direktor Aerodroma Tuzla Dževad Halilčević.

Autor analize koja je osporila kvalitet projekta par dana ranije napisao je članak koji je afirmativan a odnosio se na nove linije prema Evropi. “Iskreno velike čestitke na ovom potezu, nalaženje Lumiwingsa je istinski out of box rješenje. Veliki respect!” pisao je analitičar Šćuric u svome tekstu. 

Samo dva dana kasnije isti autor je napisao da taj projekat “nema nikakve šanse, da se karte ne mogu kupiti i da avioni lete na četverorazredne aerodorme. Šta je razlog tako nagle promjene stava pokušaćemo saznati.

Ono što je najvažnije građanima ali i uposlenicima Aerodroma Tuzla je da novi projekat za sada funkcionira bez problema. Aerodrom koji je nakon odlaska Wizz-a bio osuđen na propast pronašao je rješenje koje će omogućiti prilično veliki broj putnika.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare