Nove Sterijine nagrade za BNP Zenica

Kultura 03. jun 201614:53 > 14:56
BNP Zenica

Bosansko narodno pozorište Zenica je sa predstavom "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali", u režiji Mirjane Karanović, dvostruko nagrađeno na ovogodišnjem 61. Sterijinom pozorju. Predstava je izvedena u u nedjelju, 29. maja, u dva termina, u okviru takmičarskog programa i nagrađena je ovacijama publike, saopšteno je iz BNP-a Zenica.

Odlukom Stručnom žirija 61. Sterijinog pozorja predstava Bosanskog narodnog pozorišta je nagrađena u dvije kategorije. Tanja Šljivar je nagrađena za najbolji dramski tekst “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”, dok je Enes Salković laureat nagrade iz Fonda “Dara Čalenić” za najboljeg mladog glumca za ulogu Milana u ovoj predstavi.

“Ovim nagradama jednog od najznačajnijeg regionalnog pozorišnog festivala Bosansko narodno pozorište Zenica potvrđuje status pozorišta u BiH sa ubjedljivo najvećim brojem Sterijinih nagrada. Do sada ih je osvojeno ukupno petnaest, u svim kategorijama”, navodi se u saopštenju.

Predstava Mirjane Karanović “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” prethodno je na 15. festivalu bh. drame nagrađena u više kategorija i to za najbolji dramski tekst, najboljeg mladog glumca i nagrada Mirjani Karanović za najbolje glumačko ostvarenje.

U narednom periodu predstavu “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” očekuje još nekoliko značajnih gostovanja i učešća na međunarodnim festivalima u Umagu, Banjaluci i Zagrebu.

Osvojenim brojnim nagradama i priznanjima, BNP Zenica polako privodi kraju svoju 66. umjetničku sezonu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

BNP Zenica
BNP Zenica
BNP Zenica
BNP Zenica