Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH; Amanpour: Znači ne podržavate Dodika?

Vijesti 02. okt 202319:34 5 komentara
Vučić na CNN-u (Screenshot)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na CNN-u u emisiji sa Christiane Amanpour naglasio je da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovina, ali i Dejtonski mirovni sporazum. Na konstataciju poznate novinarke da li to znači da onda ne podržava lidera SNSD-a Milorada Dodika koji taj integritet stalno dovodi u pitanje najavljujući otcjepljenje entiteta Republika Srpska, Vučić je poručio da mu se "ne stavljaju riječi u usta".

Konstantna je destabilizacija u BiH?

Uvijek sam bio veoma odgovoran i ozbiljan kada je riječ o Bosni i Hercegovini. Uvijek sam podržavao teritorijalni integritet BiH…

Znači onda ne podržavate Dodika?

Nemojte mi stavljati vaše riječi u usta. Ja kažem da podržavam teritorijalni integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum. To nikada nisam dovodio u pitanje.

Da li ste podigli borbenu gotovost vojske?

Vojska Srbije nije podigla borbenu gotovost. Vojska prati situaciju na terenu. Pomjerila je snage onako kako vjeruje da može biti najkorisnije. Srbija je posljednja zemlja kojoj su bili potrebni ti incidenti na Kosovu, svi su mogli da vide da je Srbija bila konstruktivni partner.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare