Haljevac: Oni koji zagovaraju rat imaju pun frižider

Kultura 25. jan 201716:51 > 16:56
N1

Popularni umjetnik Sulejman Memo Haljevac gostovao je u Danu uživo na N1 televiziji gdje je komentarisao dešavanja na društvenim mrežama.

Početkom februara bit će organizirane prve radionice u sklopu projekta “Pokaži svoj talent”, na kojima će sudjelovati djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci iz Kantona Sarajevo.

U projektu učestvuju i štićenici Zavoda za zbrinjavanje mentano invalidne djece i omladine “Pazarić”, a poenta projekta je socijalna inkluzija.

Haljevac je jedan od organizatora ovog događaja.

Svi su osjetljivi na djecu i žele nešto pokazati djeci. Probudili smo neku maštu i nadam se da će biti uspješno, pomogla je općina Centar. Društvene mreže su mi pomogle u poslu i kreativnosti. Moja umjetnost je prešla granice, pa mi se npr. javljaju ljudi iz Australije; život je mnogo brži a društvene mreže su najzaslužnije“, kazao je Haljevac.

U pregledu društvenih mreža i popularnih tweetova danas, Haljevac je komentarisao odlazak ljekara iz BiH.

Barem desetak mojih prijatelja su doktori koji su aplicirali za odlazak u Njemačku, i to je loše. Mislim da država treba stati iza ljekara, jer ponekad se čovjeka zapita šta bi učinio da se razboli“.

Glede tenzija među političarima i narodima u BiH, Haljevac je dodao:

Uvijek se pred izbore spominje nacionalizam i rat, mislim da je to apsurdno. Oni koji zagovaraju rat imaju pun frižider i ljetovanja u zimskom periodu, a mi smo tu gdje jesmo“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.