Kad Amerikanci zapjevaju "Ljubav" na bosanskom jeziku

Vijesti 10. dec 201413:12 > 13:17
Youtube

Nedavno su djeca iz projekta Muzička soba – Dom Bjelave objavila svoju novu pjesmu pod nazivom "Ljubav – Cup song", kojom su poželjeli poslati poruku ljubavi i mira djeci svijeta.

 Pjesma je snimljena uz podršku umjetnika Aide Čorbadžić, Jelene Milušić i Darka Rundeka te mnogih drugih prijatelja koji su pomogli da što bolje zvuči i da se što dalje čuje.

Odmah nakon objavljivanja postala je hit i oduševila mnoge, te ih inspirisala da urade svoju verziju “Ljubavi”.

Hor The River Singers Community Choir iz Vermonta u SAD-u objavio je snimak pjesme “Ljubav Cup song” na bosanskom jeziku naglašavajući da su bili dirnuti porukom koju su djeca Doma Bjelave iz Bosne i Hercegovine poželjela poslati djeci svijeta.

 “Zaista je predivan osjećaj znati da su našu poruku ljubavi i mira čuli mnogi širom svijeta, ali i da su tekst i poruka pjesme ‘Ljubav Cup song’ ozbiljno shvaćeni. Želimo od srca zahvaliti svakom članu hora The River Singers i muzičarima koji su im pomogli da navježbaju pjesmu i daju svoj doprinos da naša poruka još dugo putuje i inspiriše ljude širom svijeta na ljubav. Dirnuti smo njihovim trudom da nauče pjesmu na bosanskom jeziku i njihovom željom da sa nama prenesu poruku ljubavi. Moramo priznati da odlično zvuče! Širite ljubav!”, poručila je Sabina Šabić, inicijatorka projekta Muzička soba.