Čavalić i Emrić se obratili nakon sastanka u SDP-u: Tvrde da imaju dovoljno ruku

Vijesti 09. feb 202314:20 0 komentara
N1

Danas je u centrali SDP-a u Sarajevu održan sastanak radne grupe za izradu programa mjera izvršne i zakonodavne vlasti na nivou Federacije BiH za mandatni period 2023. - 2026. godine.

Danas je održan redovan sastanak radne grupe koja se tiče izrade programa mjera za federalni nivo u sklopu Osmorke, a koje bi se naknadno usaglasile sa HDZ-om BiH.

“Danas smo se bavili tehničkim pitanjima programa – oko pedesetak stranica teksta vezanih za sve aktivnosti, što smo danas brusili. Ponavljam da je ovo tehnički tim, apsolutno operisan od političkih pitanja. Bavili smo se ekonomijom, energetikom, poljoprivredom..”, prepričava Čavalić.

Nastavak sastanka o tehničkim pitanjima očekuje se naredne sedmice.

Tvrdi da danas nije bilo riječi o broju potpisa, odnosno ruku koje eventualno imaju u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Oni su se, podsjetimo, prema riječima lidera SDP-a Nermina Nikšića, trebali prikupiti danas.

Prema Čavaliću – većina u FBiH je već potvrđena – i to kroz 50 usvojenih amandmana na budžet.

Medijima se kratko obratio i Jasmin Emrić (NES BiH), potvrdivši da danas nije bilo drugog razgovora osim onog o mjerama, pa ni o podjeli resora, no da grupacija NES i SBiH jeste zainteresovana za sketor energetike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!