“Došao sam iz Bijeljine da podržim, Dženan je dijete BiH, ovo je kraj svijeta”

Vijesti 24. nov 202210:56 1 komentar
F.Z./N1

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, medijima i okupljenim u suzama se obratio Svetomir iz Bijeljine, a koji je jutros stigao u Sarajevo kako bi pružio podršku porodici Memić.

“Došao sam iz Bijeljine da podržim i nadao sam se istini i pravdi. Od ovog nema ništa, ljudi. Još nam je samo preostalo da kažu da je Dženan sam sebe ubio i da više nema suđenja, više nema ništa da slažu. Ovo je kraj svijeta – da mi u svojoj lijepoj Bosni i Hercegovini imamo to da nas sudije gledaju u oči i lažu takve stvari. U Bosni nema mira dok ne bude revolucije! Revolucija će donijeti mir svima nama! Kad će to biti? Ja to neću doživjeti”, rekao je Svetomir u suzama.

Dodao je – Dženan je dijete cijele Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je optuženog Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare